صفحه اصلي ازهمه جا     Hit Counter   باغ شعر گالري عكس

نكاتي در خانه‌داري   

نكاتي در مورد آشپزي:

جلوگيري از بهم چسبيدن دانه‌هاي برنج:

هنگام پخت برنج آبكش، در موقع جوشيدن مقداري آبليمو اضافه كنيد. با اين كار رنگ برنج سفيد مي‌ماند و دانه‌هاي برنج به هم نمي‌چسبند.

قد كشيدن برنج:

براي اينكه برنج در هنگام پخت كاملآ قد بكشد، هنگامي كه مي‌خواهيد برنج را از روي شعله برداريد و آبكش كنيد مقداري آب سرد به آن اضافه كنيد وسپس برنج را در صافي بريزيد.

برطرف كردن بوي سوختگي :

براي  برطرف كردن طعم سوختگي برنج يك تكه نان يا پياز روي برنج قرار دهيد.

خوشمزه وخوشرنگ شدن ته ديگ :

براي خوشمزه وخوشرنگ شدن ته ديگ، ته ديگ مقداري روغن خوراكي ريخته ويك قاشق سوپخوري آب به آن اضافه كنيد . نان لواش را به اندازه ته ديگ بريده وروي آن قرار دهيد سپس برنج آبكش شده را روي آن بريزيد .

پوست نارنگي در قيمه پلو:

نارنگي را پوست گرفته وسفيديهاي پشت پوست رابرداريد.آن را به صورت خلالهاي نازكي در بياوريد ومدتي درآب ولرم قرار دهيد تا تلخي احتمالي آن گرفته شود سپس آن رادرصافي بريزيد تا خشك شود. خلالها را در روغن تفت داده داخل پلو بريزيد.

خورش فسنجان :

اگر مي خواهيد خورش فسنجان خوشمزه‌تر شود در هنگام پخت از آب سرد استفاده كنيد و در ضمن آب را كم كم اضاقه كنيد تا گردوها روغن بيشتري پس بدهند.

خورش قرمه سبزي :

براي خوشمزه شدن خورش سبزي به جاي آب از آب قلم گوساله استفاده كنيد.

خورش قرمه سبزي به زمان پخت زياد با دماي خيلي كم احتياج دارد تا كاملا جا بيفتد وروغن بيندازد. بهتر است براي پخت از آرام پز استفاده نماييد.

براي لعاب دارشدن خورش از اسفناج نيز استفاده نماييد.

چاره شوري خورش:

اگر خورش شور شد، سيب زميني را پوست كنده وبه دو نيم تقسيم كرده ودر خورش بيندازيد تا كمي بجوشد.

ماهي وميگو:

هيچگاه ماهي وميگوي يخ زده را مستقيما در آب نگذاريد.

براي ذوب كردن يخ ماهي وميگو آن را درون شير قرار دهيد. شير بوي ناخوشايند را ازبين مي برد وطعم دلپذيري به آن مي دهد.

ميگو را با حرارت بالا سرخ كنيد.

تخم مرغ :

جلوگيري از ترك خوردن تخم مرغ آب‌پز:

براي آب‌‌پز كردن تخم مرغ مقداري سركه يا نمك به آن اضافه كنيد اين كار از ترك برداشتن تخم مرغ در حال جوشيدن جلوگيري مي كند.

آب‌پزكردن تخم مرغ ترك خورده :

محل ترك را با كمي آب‌ليمو مالش دهيد سپس تخم مرغ را با آب ولرم آب‌پز نماييد.

اگر تخم مرغ در حين پختن ترك خورد فوراآن را از ظرف بيرون اوريد وروي ترك مقدار زيادي نمك بپاشيد ودوباره داخل اب بيندازيد اين كار باعث بسته شدن ترك مي شود.

درست كردن تخم مرغ عسلي:

درون ظرفآب ريخته روي شعله گاز قرار دهيد نزديك جوش امدن آب تخم مرغ را درون آن بگذاريد وپس از سه دقيقه آن را از آب خارج كنيد.

نيمروي خوش منظره:

براي درست كردن نيمروي خوش منظره پس ازآنكه تخم مرغ را درتابه شكستيد درب ظرف را بگذاريد وشعله گاز را كم كنيد.

مرغ وگوشت:

نرم كردن مرغ وگوشت: براي نرم شدن گوشت ومرغ آن را در مخلوط مساوي سركه وروغن بگذاريد تا دو ساعت بماند.

ذوب كردن يخ مرغ منجمد: هنگامي كه مي خواهيد يخ مرغ منجمدي را ذوب كنيد آن را در آب نمك سرد قرار دهيد اين كار باعث مي شود خون باقي مانده درآن خارج شود وگوشت سفيدتر وپاكيزه تر شود.